tren

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma davası açmak isteyen çiftler, anlaşmalı boşanma protokolüyle birlikte anlaşmalı boşanma dava dilekçesi hazırlamaları gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma protokolünde tarafların her ikisinin imzası gerekmekte ancak anlaşmalı boşanma dilekçesinde yalnızca davayı açacak olan davacının imzası gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma dilekçesinde tarafların adı ve soyadı, anlaşmalı boşanma talepleri yazılmalı ve ayrıca anlaşmalı boşanma protokolü, boşanma dilekçesi ekinde sunulmalıdır. Dilekçede tarafların evlilik tarihinin yazılması şart olmasada, anlaşmalı boşanma davasının şartlarından olan tarafların en az 1 yıldır evli olduğu yazılmalıdır. Unutulmamalıdır ki yalnızca anlaşmalı boşanma dilekçesiyle anlaşmalı boşanma davası açılamaz, ayrıca anlaşmalı boşanma protokolü de hazırlanmalıdır. Boşanma davası herhangi bir adliyede açılabilir, kesin yetki kuralı yoktur. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi aile mahkemesine hitaben yazılmalıdır.

Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi Örneği

Anlaşmalı boşanma davası açılabilmesi için gerekli şartları sağlayan taraflar, dava açarken protokolle birlikte dava dilekçesini hazırlamalı ve dava açarken mahkemeye sunmalıdır. Anlaşmalı boşanma dava dilekçesini, protokolün aksine yalnızca dava açacak taraf hazırlamalı ve imzalamalıdır.

İSTANBUL () AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI: Davayı açacak kişinin adı ve soyadı (tc kimlik numarası)
Davayı açacak kişinin adresi

VEKİLİ: Av. Aydın AYDAR – Av. Murat Aydar
Ziya Gökalp Mah. Mall of İstanbul Residance A/50 Başakşehir/İstanbul

DAVALI: Davalının adı ve soyadı (tc kimlik numarası)
Davalının adresi

KONU: Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni ile Anlaşmalı Boşanma Davası.

AÇIKLAMALAR :

1- Taraflar (buraya evlilik tarihi yazılacak) tarihinden beri evli olup, (buraya çocuğun doğum tarihi yazılacak) doğumlu (buraya çocuğun ismi yazılacak) isimli müşterek çocukları bulunmaktadır.

2- Müvekkilim davacı ile davalı evlilik birliğinin kurulmasından itibaren baş gösteren fikri ve ruhi anlaşmazlıklar ortak yaşamı çekilmez hale getirmiş olup, taraflar fiilen ayrı yaşamaktadırlar. Fiilen biten evliliğin hukuken sonlandırılması için sayın mahkemenize başvuru zorunluluğu doğmuştur.

3- Taraflar dava konusu boşanma, velayet, nafaka, maddi ve manevi tazminat, edinilmiş mallar, ev eşyaları, ziynet eşyaları ve yargılama giderleri gibi tüm hususlarda anlaşmış olup, bu anlaşmayı gösterir (buraya anlaşmalı boşanma protokolünün tarihi yazılacak) tarihli protokol sureti dava dilekçemiz ekinde sunulmuş olup ıslak imzalı hali duruşma gününden önce mahkeme kalemine teslim edilecektir.

HUKUKİ SEBEPLER……….:Türk Medeni Kanunu ilgili hükümleri ve sair mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER………..:Nüfus kayıtları ve her türlü yasal deliller.
NETİCE VE TALEP……..…..: Yukarıda arz ve izah edilen sebeplerle;
1- Ekteki boşanma protokolü çerçevesinde tarafların BOŞANMALARINA,
2-Tarafların yaptığı yargılama masraflarının kendi üzerlerinde bırakılmasına karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz.
Ekler:1-Vekaletname sureti
2-Boşanma protokolü sureti

DAVACI VEKİLİ
AV. Murat Aydar

Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı boşanma dilekçesi her ne kadar önermesekte avukatsız yazılabileceği gibi anlaşmalı boşanma davası da avukatsız açılabilir. Ancak boşanma davasını avukatsız açmak yerine boşanma avukatı aracılığıyla açmanız, ileride telafisi zor zararların önlenmesini sağlayacaktır. Avukatsız anlaşmalı boşanma dilekçesi yazıldıktan sonra herhangi bir adliyenin tevzi bürosuna, protokol ile götürerek, anlaşmalı boşanma davasını açabilirsiniz.

Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Örneği

İSTANBUL () AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI: Davayı açacak kişinin adı ve soyadı (tc kimlik numarası)
Davayı açacak kişinin adresi

DAVALI: Davalının adı ve soyadı (tc kimlik numarası)
Davalının adresi

KONU: Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni ile Anlaşmalı Boşanma Davası.

AÇIKLAMALAR :

1- Biz eşimle (buraya evlilik tarihi yazılacak) tarihinden beri evli olup, (buraya çocuğun doğum tarihi yazılacak) doğumlu (buraya çocuğun ismi yazılacak) isimli müşterek çocuğumuz bulunmaktadır.

2- Davalı ile evlilik birliğinin kurulmasından itibaren baş gösteren fikri ve ruhi anlaşmazlıklar bizim açımızdan ortak yaşamı çekilmez hale getirmiş olup, fiilen davalı ile ayrı yaşamaktayız. Fiilen biten evliliğimizin hukuken sonlandırılması için sayın mahkemenize başvuru zorunluluğu doğmuştur.

3- Dava konusu boşanma, velayet, nafaka, maddi ve manevi tazminat, edinilmiş mallar, ev eşyaları, ziynet eşyaları ve yargılama giderleri gibi tüm hususlarda davalı ile anlaştık, bu anlaşmayı gösterir (buraya anlaşmalı boşanma protokolünün tarihi yazılacak) tarihli protokol sureti dava dilekçem ekinde sunulmuş olup ıslak imzalı hali duruşma gününden önce mahkeme kalemine tarafımca teslim edilecektir.

HUKUKİ SEBEPLER: Türk Medeni Kanunu ilgili hükümleri ve sair mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER: Nüfus kayıtları ve her türlü yasal deliller.
NETİCE VE TALEP: Yukarıda arz ve izah edilen sebeplerle;
1- Ekteki boşanma protokolü çerçevesinde BOŞANMA KARARI VERİLMESİNE,
2-Tarafların yaptığı yargılama masraflarının kendi üzerlerinde bırakılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.
Ekler:1-Boşanma Protokolü Sureti

Davacı olan taraf, anlaşmalı boşanma dava dilekçesini tek başına imzalayıp, mahkemeye sunmalıdır. Anlaşmalı boşanma davasında, davacının kim olacağı veya olduğu önemli değildir. Anlaşmalı boşanmada önemli olan protokol ve bu protokolün tarafların her ikisi tarafından duruşmada bizzat kabul edilmesidir.

Anlaşmalı Boşanma İstinaftan Feragat Dilekçesi

Mahkeme, tarafların anlaşmalı boşanmasına karar verdikten sonra 1 ay içinde gerekçeli kararını yazar. Bu süreçte taraflar boşanmış sayılmazlar çünkü kararı istinaf etme hakları mevcuttur. Mahkeme, gerekçeli boşanma kararını yazdıktan sonra taraflardan birinin talebiyle, gerekçeli karar taraflara tebliğ edilir. Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 haftalık istinaf süresi başlar. Bu 2 haftayı beklemek istemeyen taraflar, mahkemeye istinaftan feragat dilekçesi vermelidirler. İstinaftan feragat dilekçesi, istinaf hakkından feragat beyanını içermelidir. Her iki tarafta istinaftan feragat dilekçesi verirse, boşanma kararı kesinleşir. Ancak taraflardan biri veya her ikisi istinaftan feragat etmez ve tebliğden itibaren 2 haftalık süre içinde kararı istinaf etmezse ancak 2 haftalık süre bittikten sonra karar kesinleşir.

Anlaşmalı Boşanma İstinaftan Feragat Dilekçesi Örneği

İSTANBUL ??.AİLE MAHKEMESİ’NE
Dosya No:2023/??E.
Karar No:2023/??K.

KONU………………….: Gerekçeli kararın tebliği ve kanuni sürelerden feragat hakkındadır.

04.07.2023 tarihli gerekçeli karar tarafımızdan tebliğ edilmiş olup, tüm yasal istinaf sürelerinden feragat ettiğimizden dolayı kararın kesinleşmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz.

DAVACI VEKİLİ
AV. Murat Aydar

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Verildikten Kaç Gün Sonra Mahkeme Olur?

Anlaşmalı boşanma dilekçesi verilip, dava açıldıktan sonra aile mahkemesi, yoğunluğuna göre ortalama 1 ay sonrası için duruşma günü verir. Anlaşmalı boşanmada tarafların her ikisi mahkeme yani duruşma günü duruşmada hazır olmalı ve hakimin huzurunda imzaladıkları protokolü kabul etmelidir. Bu konuda daha detaylı bilgiyi “boşanma davası nasıl açılır?” başlıklı makalemizde bulabilirsiniz.

                                                                                                                

4.9/5 - (17 oy kullanıldı.)
22.08.2023
220
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Asistan
Asistan
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1